Donald Trump afirmă că liderul regimului nord-coreean, Kim Jong-Un, este "un tip destul de inteligent"

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a vorbit în termeni aproape admirativi despre Kim Jong-Un, liderul regimului stalinist din Coreea de Nord, despre care a declarat că este "un tip destul de inteligent", făcând referire modul în care a reuşit să se menţină la putere, informează France 24.

2405 afișări
Imaginea articolului Donald Trump afirmă că liderul regimului nord-coreean, Kim Jong-Un, este "un tip destul de inteligent"

Donald Trump afirmă că liderul regimului nord-coreean,Kim Jong-Un, este "un tip destul de inteligent" (Imagine: AFP/ Mediafax Arhiva Foto)

"Are de-a face cu persoane care sunt în mod evident foarte dure, în special generali, dar şi alţii. Şi la o vârstă foarte tânără a reuşit să preia puterea", a declarat Trump într-un interviu pentru postul de televziune CBS.

"Sunt sigur că multe persoane au încercat să-i ia puterea, indiferent dacă a fost unchiul său ori altcineva. Şi totuşi a reuşit (să-şi păstreze puterea)", a afirmat preşedintele american, care a adăugat "evident este un tip destul de inteligent".

Liderul de la Casa Albă a mai precizat că nu are "nicio idee" dacă Kim Jong-Un este sau nu sănătos mintal.

"Însă ne confruntăm cu o situaţie existentă de o lungă perioadă de timp pe care nu o putem lăsă să continue", a concluzionat liderul de la Casa Albă.

Statele Unite şi Coreea de Sud au convenit să desfăşoare sistemul de apărare antirachetă numit „Terminal High Altitude Area Defense” (THAAD), ca răspuns la ameninţarea lansării de rachete de către Coreea de Nord. Ca urmare, SUA au trimis nave de război şi un submarin în peninsula coreeană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici