Donald Trump afirmă că NATO "nu mai este depăşită" pentru că acum participă la lupta împotriva terorismului

NATO "nu mai este depăşită" deoarece acum participă la lupta împotriva terorismului, a declarat preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, după ce în timpul campaniei electorale din 2016 a declarat că organizaţia de securitate este una depăşită, relatează agenţia de ştiri Dpa.

969 afișări
Imaginea articolului Donald Trump afirmă că NATO "nu mai este depăşită" pentru că acum participă la lupta împotriva terorismului

Trump afirmă că NATO "nu mai este depăşită" pentru că acum participă la lupta împotriva terorismului (Imagine: Hepta)

"Securitatea noastră comună este mereu pe primul loc", a declarat Donald Trump cu ocazia întrevederii la Casa Albă cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Preşedintele american a afirmat că a criticat Alianţa Nord-Atlantică "în urmă cu mult timp", spunând că organizaţia nu face destul pentru a combate terorismul.

"Au făcut o schimbare şi acum luptă împotriva terorismului," a precizat Trump, care a adăugat că "am spus că era depăşită; nu mai este depăşită".

Preşedintele american a insistat însă din nou asupra necesităţii ca statele membre NATO să-şi sporească cheltuielile alocate domeniului apărării şi a cerut Alianţei Nord-Atlantice să-şi intensifice sprijinul pentru "partenerii" afgani şi irakieni.

Jens Stoltenberg a salutat "angajamentul foarte solid al Statelor Unite faţă de securitatea Europei", şi a ţinut să noteze că misiunea NATO din Afganistan reprezintă "o contribuţie majoră la lupta împotriva terorismului internaţional", adăugând că toate ţările NATO participă la coaliţia internaţională care luptă împotriva organizaţiei extremiste Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici