Donald Trump anunţă că întrevederea sa cu Kim Jong-Un ar putea avea loc în "următoarele trei-patru săptămâni"

Preşedintele american Donald Trump a declarat că întrevederea sa istorică cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un ar putea avea loc în "următoarele trei-patru săptămâni", adăugând că va abandona negocierile cu Phenianul dacă îşi va da seama că nu va obţine rezultate, informează presa internaţională.

377 afișări
Imaginea articolului Donald Trump anunţă că întrevederea sa cu Kim Jong-Un ar putea avea loc în "următoarele trei-patru săptămâni"

Donald Trump anunţă că întrevederea sa cu Kim Jong-Un ar putea avea loc în "următoarele trei-patru săptămâni"

"Orice s-ar întâmplă, se va întâmplă", a afirmat preşedintele SUA despre potenţiala sa întâlnire cu liderul de la Phenian.

"Aş putea să merg. Poate că nu va funcţiona. Voi pleca", a declarat Trump, în cadrul unui miting care a avut loc sâmbătă în statul Michigan.

Tot sâmbătă, preşedintele american a discutat telefonic cu omologul său sud-coreean, Moon Jae-In. În cursul discuţiei, Trump s-a declarat încântat că liderii celor două Corei s-au angajat să depună eforturi pentru denuclearizare completă, au declarat oficiali de la Seul.

"Trump a spus că este o veste bună, nu doar pentru cele două Corei, ci pentru întreaga lume, că au afirmat scopul realizării unei Peninsule Coreea fără arme atomice printr-o denuclearizare completă", a declarat Kim Eui-kyeom, un purtător de cuvânt al Casei Albastre, sediul Administraţiei prezidenţiale de la Seul.

La rândul său, Trump a anunţat pe Twitter că a avut o "lungă şi foarte bună conversaţie" cu Moon Jae-In, după ce acesta s-a întâlnit cu liderul Coreei de Nord.

Liderul de la Casa Albă a mai adăugat că lucrurile merg "foarte bine" şi părţile implicate negociază data şi locul întâlnirii cu Coreea de Nord.

Trump a precizat că a discutat telefonic şi pe premierul nipon Shinzo Abe, pe care l-a informat despre stadiul negocierilor.

Un oficial american de rang înalt a transmis că oraşul-stat Singapore este considerat un posibil loc de întâlnire al liderilor din SUA şi Coreea de Nord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici