Donald Trump avertizează Iranul să nu relanseze programul nuclear, pentru că va avea "probleme mai mari ca niciodată"

Preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat marţi, în cursul întrevederii cu omologul său din Franţa, Emmanuel Macron, că Iranul va avea "probleme mai mari ca niciodată" dacă va relansa programul nuclear, informează agenţiile Associated Press şi Reuters.

4449 afișări
Imaginea articolului Donald Trump avertizează Iranul să nu relanseze programul nuclear, pentru că va avea "probleme mai mari ca niciodată"

Donald Trump avertizează Iranul să nu relanseze programul nuclear, pentru că va avea "probleme mai mari ca niciodată"

În contextul discuţiilor privind prelungirea acordului nuclear semnat de marile puteri cu Iranul, Donald Trump a declarat: "Dacă iranienii vor relansa programul nuclear, vor avea probleme mai mari ca niciodată".

"Avem de-a face cu un acord teribil, nebunesc şi ridicol, care nu ar fi trebuit semnat", deoarece nu conţine condiţionalităţi privind programul balistic şi implicarea Iranului în conflictele din Yemen şi Siria.

"Am semnat acest acord teribil, dar urmează să discutăm despre el", a spus Trump.

Emmanuel Macron, aflat în vizită de stat la Washington, speră să îl convingă pe Donald Trump să menţină Statele Unite în acordul atomic cu Iranul. "În privinţa Iranului, trebuie să punem subiectul acordului nuclear în contextul provocărilor regionale. Există criza din Siria, problema securităţii în regiune, eu cred că avem obiectivul comun de a evita escaladarea crizelor şi proliferarea armelor nucleare în regiune. Problema este care este cea mai bună soluţie", a spus Macron.

Preşedintele SUA a declarat că liderul din Coreea de Nord, Kim Jong-Un, vrea să fie organizat "cât mai curând" summitul bilateral. "Până acum, a fost foarte deschis şi foarte onorabil", a spus Trump despre Kim Jong-Un.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici