Donald Trump continuă acuzaţiile la adresa lui Robert Mueller, Andrew McCabe şi James Comey

Preşedintele american Donald Trump a sugerat, duminică, faptul că investigaţia condusă de către Robert Mueller privind ingerinţele Rusiei în campania electorală americană este părtinitoare şi că foştii directori ai FBI Andrew McCabe şi James Comey au minţit, relatează site-ul televiziunii CNN.

1181 afișări
Imaginea articolului Donald Trump continuă acuzaţiile la adresa lui Robert Mueller, Andrew McCabe şi James Comey

Donald Trump continuă acuzaţiile la adresa lui Robert Mueller, Andrew McCabe şi James Comey

"De ce echipa lui Mueller conţine 13 democraţi îndârjiţi, câţiva mari suporteri ai necinstitei Hillary, şi niciun republican? Un alt democrat s-a alăturat recent... consideră cineva că acest lucru este corect? În plus, până acum nu s-a dovedit nicio conspiraţie!", a transmis Trump prin intermediul contului de Twitter.

Preşedintele american a pus la îndoială faptul că Andrew McCabe, fost director adjunct al FBI, are notiţe privind interacţiunile lor. CNN a anunţat sâmbătă că echipa lui Robert Mueller analizează astfel de documente.

"Am petrecut foarte puţin timp cu Andrew McCabe şi nu a luat niciodată notiţe când a discutat cu mine. Nu cred că a făcut astfel de însemnări, poate doar pentru a-şi urmări interesele şi probabil la o dată ulterioară. La fel l-a minţit şi pe James Comey. Putem să le denumim notiţe false?", a mai spus Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă susţine că fostul director al FBI James Comey, demis în mai 2017, "a minţit sub jurământ" în momentul în care a fost întrebat de către un senator dacă a fost vreodată o sursă anonimă sau cunoaşte pe cineva care a fost o sursă anonimă.

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile. Cel puţin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump - Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous - sunt inculpaţi în investigaţia din SUA privind ingerinţele Rusiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici