Donald Trump jr. va depune mărturie în cadrul unei sesiuni publice a Comisiei Juridice din Senatul SUA

Donald Trump jr., fiul preşedintelui Statelor Unite, şi Paul Manafort, fost şef al echipei republicane de campanie prezidenţială, urmează să fie audiaţi miercuri, în cadrul unei sesiuni publice a Comisiei Juridice din Senatul SUA, informează site-ul postului France 24.

325 afișări
Imaginea articolului Donald Trump jr. va depune mărturie în cadrul unei sesiuni publice a Comisiei Juridice din Senatul SUA

Donald Trump jr. va depune mărturie în cadrul unei sesiuni publice a Comisiei Juridice din Senatul SUA

Cei doi au participat la o întrevedere cu o avocată rusă în timpul campaniei prezidenţiale din anul 2016, în iunie, pentru a primi informaţii compromiţătoare despre fostul candidat democrat Hillary Clinton. Atunci au fost prezenţi avocata rusă Natalia Veselnitskaya, Rinat Akhmetshin, presupusul agent secret rus, Donald Trump jr. - fiul preşedintelui Donald Trump, Jared Kushner - ginerele liderului de la Casa Albă - şi Paul Manafort, în acel moment şef al echipei republicane de campanie prezidenţială.

Audierea publică este programată să aibă loc miercuri, la ora locală 10.00 (17.00, ora României).

Republicanul Chuck Grassley, preşedintele Comisiei juridice, şi senatoarea democrată Dianne Feinstein, au avertizat în scrisori adresate lui Trump jr şi Manafort că trebuie "să păstreze toate documentele relevante aflate în posesia voastră (…) în legătură cu ingerinţele ruse în alegerile din 2016, inclusiv documente referitoare la contactele voastre sau al echipei de campanie a lui Trump cu asociaţi, reprezentanţi sau oficiali guvernamentali ruşi".

Jared Kushner, consilier prezidenţial şi ginere al preşedintelui Donald Trump, este programat să depună mărturie în cadrul unei şedinţe cu uşile închise a Comisei pentru Informaţii din Senatul SUA, a declarat avocatul lui Kushner.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici