Donald Trump l-a sunat pe Vladimir Putin. Preşedintele Statelor Unite i-a mulţumit liderului de la Kremlin pentru recunoaşterea realizărilor sale economice la conducerea SUA

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a purtat, vineri, o conversaţie telefonică cu Vladimir Putin, omologul său rus, iar cei doi au discutat despre criza din Peninsula Coreea şi despre problemele din relaţiile bilaterale, relatează CNN şi Tass. De asemenea, Donald Trump i-a mulţumit lui Vladimir Putin pentru recunoaşterea realizărilor sale economice la conducerea SUA, relatează Politico.

2928 afișări
Imaginea articolului Donald Trump l-a sunat pe Vladimir Putin. Preşedintele Statelor Unite i-a mulţumit liderului de la Kremlin pentru recunoaşterea realizărilor sale economice la conducerea SUA

Trump şi Putin au discutat despre problemele din relaţiile bilaterale şi despre criza nord-coreeană

"Preşedintele Donald J. Trump a vorbit astăzi cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Preşedintele Trump i-a mulţumit preşedintelui Putin pentru recunoaşterea performanţelor economice puternice ale SUA în conferinţa sa anuală de presă", se arată într-un comunicat al Casei Albe.

În timpul discuţiei telefonice de aproximativ 10 minute, Trump şi Putin au abordat şi subiectul crizei din Peninsula Coreeană, promovând "o colaborare pentru rezolvarea situaţiei foarte periculoase din Coreea de Nord".

”La iniţiativa Statelor Unite, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin şi preşedintele SUA, Donald Trump, au purtat o conversaţie telefonică. Au fost atinse problemele actuale ale relaţiilor bilaterale, precum şi situaţia din zonele de criză de la nivel internaţional, cu accent pe soluţionarea problemei din Peninsula Coreea”, a transmis biroul de presă de la Kremlin.

Potrivit Kremlinului, cei doi lideri au convenit să păstreze contactul.

Joi, Vladimir Putin a declarat că a observat "realizări semnificative" din partea Administraţiei Donald Trump şi a opinat că relaţiile dintre cele două ţări vor reveni la normal după ce au fost tensionate în mod artificial.

"Nu este treaba mea să evaluez activităţile preşedintelui Trump, ci a alegătorilor săi, a poporului american. Dar observ că s-au înregistrat unele realizări semnificative în perioada scurtă de timp care a trecut de la preluarea mandatului. Uitaţi-vă cum au crescut pieţele (economice). Acest lucru înseamnă că investitorii au încredere în economia Statelor Unite, aceasta înseamnă că au încredere în ceea ce face Trump în această privinţă", a spus Putin, în cadrul discursului anual susţinut la Kremlin.

Liderul de la Kremlin s-a declarat dornic să coopereze cu SUA şi şi-a exprimat speranţa că Administraţia Trump este în continuare dispusă să îmbunătăţească relaţiile cu Rusia.

"Armele de distrugere în masă, proliferarea, Orientul Mijlociu, Coreea de Nord. Există lucruri în privinţa cărora putem lucra mult mai bine dacă lucrăm împreună", a mai spus Putin.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici