Donald Trump sugerează că alegerile prezidenţiale din Statele Unite ar putea să fie "fraudate", o afirmaţie fără precedent

Candidatul republican, Donald Trump, a sugerat luni că se teme că alegerile prezidenţiale "vor fi fraudate," o afirmaţie fără precedent în istoria recentă din partea unui candidat la preşedenţia Statelor Unite, scrie The Associated Press.

2545 afișări
Imaginea articolului Donald Trump sugerează că alegerile prezidenţiale din Statele Unite ar putea să fie "fraudate", o afirmaţie fără precedent

Donald Trump sugerează că alegerile prezidenţiale din Statele Unite ar putea să fie "fraudate", o afirmaţie fără precedent (Imagine AFP)

Trump nu a oferit încă o dovadă în acest sens, însă ar putea avea consecinţe grave pe termen lung pentru modul în care vor decurge alegerile din acest an.

"Trebuie să fiu cinstit, mă tem că alegerile vor fi fraudate," a declarat candidatul republican cu ocazia unui miting electoral care a avut loc luni la Columbus, Ohio. Trump a mai adăugat că a auzit "din ce în ce mai des" faptul că alegerile de anul acesta ar putea să nu fie echitabile, însă nu a oferit mai multe detalii.

Anterior, Trump a sugerat că alegerile primare din Partidul Democrat au fost aranjate pentru ca Hillary Clinton să-l învingă pe Bernie Sanders. În sprijinul afirmaţiilor sale, Trump a făcut referire la mesajele electronice ale liderilor democraţi care indicau o preferinţă a acestora pentru Clinton. Totuşi, Hillary Clinton a primit cu 3,7 milioane de voturi mai mult decât Sanders la nivel naţional.

Într-un efort de a atrage alegătorii lui Sanders, Trump a declarat că acesta "a facut un pact cu diavolul" şi chiar a spus despre Clinton că "este diavolul".

Candidatul republican a reiterat aceste afirmaţii şi luni seara, într-o emisiune difuzată de postul Fox News Channel, spunând: "8 noiembrie, ar fi bine să fim atenţi, pentru că alegerile vor fi aranjate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici