Donald Trump va participa la o reuniune a liderilor NATO în luna mai

Donald Trump urmează să se întâlnească în luna mai cu liderii Alianţei Nord-Atlantice, a comunicat Casa Albă, în urma unei convorbiri telefonice între preşedintele american şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, scrie agenţia de ştiri Reuters.

625 afișări
Imaginea articolului Donald Trump va participa la o reuniune a liderilor NATO în luna mai

Donald Trump va participa la o reuniune a liderilor NATO în luna mai (Imagine: Hepta/ Arhiva Foto Mediafax)

Comunicatul Casei Albe relatează că cei doi au "discutat despre cum să încurajeze aliaţii NATO să-şi îndeplinească angajamentele privind cheltuielile cu apărarea"

În timpul campaniei electorale, Trump a provocat controverse acerbe după ce a afirmat că va cere statelor membre NATO să-şi crească contribuţiile financiare la alianţă.

"Preşedintele Trump a fost de acord să participe la o reuniune a liderilor NATO în Europa, în luna mai", mai preciza comunicatul.

De asemenea, Trump şi Stoltenberg au "discutat în legătură cu o potenţială soluţionare pe cale paşnică a conflictului de la frontiera ucraineană".

În ultima săptămână s-a înregistrat o reluare a ostilităţilor dintre forţele guvernamentale şi separatiştii proruşi în estul Ucrainei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici