Donald Trump vrea să GRAŢIEZE mii de persoane: Este "un lucru frumos"/ Preşedintele SUA i-ar putea acorda graţierea post-mortem lui Muhammad Ali, deşi campionul la box a fost ACHITAT

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a anunţat vineri că analizează posibilitatea de a graţia aproximativ 3.000 de persoane, inclusiv pe campionul la box Muhammad Ali, decedat în anul 2016, liderul de la Casa Albă observând că prerogativa graţierii este "un lucru frumos".

3414 afișări
Imaginea articolului Donald Trump vrea să GRAŢIEZE mii de persoane: Este "un lucru frumos"/ Preşedintele SUA i-ar putea acorda graţierea post-mortem lui Muhammad Ali, deşi campionul la box a fost ACHITAT

Donal Trump vrea să GRAŢIEZE mii de persoane: Prerogativa este "un lucru frumos"/ Preşedintele SUA vrea şi graţierea post-mortem a lui Muhammad Ali, dar capionul la box avea condamnarea ANULATĂ

Înainte de a pleca la summitul G7, Donald Trump a evocat posibilitatea graţierii a mii de persoane. "Prerogativa acordării graţierii este un lucru frumos. Analizăm o listă de 3.000 de nume", a declarat Donald Trump, citat de site-urile de ştiri Axios.com şi Politico.com.

"Dacă descoperim pe această listă oameni care au fost trataţi incorect, le vom da drumul afară. Trebuie să îndreptăm lucrurile. (...) Analizez cazul lui Muhammad Ali", a adăugat Donald Trump.

În anul 1967, Muhammad Ali a fost condamnat la pierderea titlului de campion la box şi la cinci ani de închisoare, pentru refuzul de a participa la războiul din Vietnam. Curtea Supremă de Justiţie a anulat condamnarea în 1971. Muhammad Ali a murit în 2016.

Ron Tweel, avocatul familiei lui Muhammad Ali, a declarat: "Apreciem sentimentele preşedintelui Trump, dar graţierea nu este necesară. Curtea Supremă de Justiţie din SUA a anulat condamnarea lui Muhammad Ali printr-o decizie luată în unanimitate în 1971. Nu mai există nicio condamnare pentru care să fie necesară graţierea".

În ultimele zile, Donald Trump a anunţat graţierea regizorului Dinesh D'Souza, a evocat intenţia de a comuta pedeapsa lui Rod Blagojevich, fost guvernator al statului Illinois, şi a vedetei de televiziune Martha Stewart. De asemenea, Donald Trump a dispus comutarea unei pedepse la închisoare pe viaţă a unei femei condamnate pentru trafic de droguri, Alice Marie Johnson, a cărei cauză a fost susţinută de vedeta de televiziune Kim Kardashian West.

În plus, Donald Trump a argumentat că are dreptul de a se autograţia dacă va fi condamnat după investigaţia privind presupusele contacte ale echipei sale electorale cu Rusia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici