Donald Tusk a fost reales în funcţia de preşedinte al Consiliului European/ Polonia denunţă realegerea lui: Un exemplu că UE este supusă "dictatelor Germaniei"

Donald Tusk a fost reales joi după-amiază, în cursul summitului de la Bruxelles, în funcţia de preşedinte al Consiliului European, cu un mandat din iunie 2017 până în noiembrie 2019, informează un comunicat oficial.

1325 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk a fost reales în funcţia de preşedinte al Consiliului European/ Polonia denunţă realegerea lui: Un exemplu că UE este supusă "dictatelor Germaniei"

Donald Tusk a fost reales în funcţia de preşedinte al Consiliului European (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Consiliul European l-a reales astăzi pe Donald Tusk în funcţia de preşedinte, pentru un nou mandat de doi ani şi jumătate, de la 1 iunie 2017 până pe 30 noiembrie 2019. De asemenea, Donald Tusk a fost reales şi în funcţia de preşedinte al Eurosummitului pentru aceeaşi perioadă", a transmis joi seară Consiliul European.

Deşi este din Polonia, Guvernul de la Varşovia nu a susţinut alegerea lui Donald Tusk pentru un nou mandat.

"Sunt recunoscător pentru încrederea şi evaluarea pozitivă acordate de Consiliul European (COEU). Voi face totul pentru a face Uniunea Europeană mai bună", a declarat Donald Tusk după vot.

Polonia denunţă realegerea lui Donald Tusk, un exemplu că UE este supusă "dictatelor Germaniei"

Alegerea lui Donald Tusk într-un nou mandat de preşedinte al Consiliului European arată că Uniunea Europeană este supusă "dictatelor Germaniei", acuză Guvernul Poloniei, care nu l-a susţinut pe fostul premier al ţării.

"Modul în care s-a derulat votul ne spune multe despre Uniunea Europeană şi despre direcţia în care merge. Ştim acum că Uniunea Europeană este supusă dictatelor Germaniei", a reacţionat Witold Waszczykowski, ministrul polonez de Externe.

Conform unor surse europene citate de cotidianul francez Le Figaro, Polonia ar vrea să blocheze adoptarea declaraţiei finale a summitului Consiliului European. Varşovia a votat împotriva alegerii lui Donald Tusk, din cauza unor dispute de natură internă, dar fostul premier polonez a obţinut prin majoritate calificată un nou mandat de preşedinte al Consiliului European.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici