Summit UE, Bratislava: Criza generată de Brexit constituie o oportunitate pentru reformarea UE, consideră Donald Tusk, preşedintele CE

Criza generată de hotărârea Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană reprezintă o oportunitate de identificare a problemelor şi de reformare a Blocului comunitar, afirmă preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, înaintea summitului de la Bratislava.

2030 afișări
Imaginea articolului Summit UE, Bratislava: Criza generată de Brexit constituie o oportunitate pentru reformarea UE, consideră Donald Tusk, preşedintele CE

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European: Criza generată de Brexit constituie o oportunitate pentru reformarea UE (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Liderii europeni trebuie să arunce o "privire brutală şi onestă" asupra situaţiei şi să găsească soluţii, a spus Donald Tusk.

"Nu trebuie să lăsăm această criză să treacă în mod inutil", a adăugat Tusk, citat de site-ul agenţiei Reuters.

"Nu am venit la Bratislava pentru a ne consola unii pe ceilalţi sau pentru a nega provocările reale cu care ne confruntăm în acest moment special al istoriei comunităţii noastre după referendumul britanic", a subliniat Tusk, care va prezida reuniunea liderilor statelor membre UE fără Marea Britanie.

"Nu putem începe discuţiile având convingerea fericită să nu există nimic greşit, că totul a fost şi este în regulă. Trebuie să îi asigurăm pe cetăţeni că am tras învăţăminte de pe urma Brexit, că suntem în stare să readucem stabilitatea, sentimentul securităţii şi protecţia concretă", a insistat preşedintele Consiliului European.

Donald Tusk a prezentat trei priorităţi ale Uniunii Europene - consolidarea frontierelor externe, combaterea terorismului şi oferirea de garanţii pentru cetăţeni în contextul efectelor adverse ale globalizării economice.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici