Două bombardiere strategice ruse, interceptate de NATO deasupra Atlanticului

NATO a ridicat miercuri de la sol mai multe avioane de vânătoare pentru a însoţi două bombardiere strategice ruse de tip Tu-95 Bear care efectuau o misiune de patrulare deasupra Oceanului Atlantic, a declarat un purtător de cuvânt al Forţelor Aeriene ruse, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

17 afișări
Imaginea articolului Două bombardiere strategice ruse, interceptate de NATO deasupra Atlanticului

Două bombardiere strategice ruse, interceptate de NATO deasupra Atlanticului (Imagine: Mediafax Foto)

Cele două bombardiere ruse au efectuat miercuri o misiune de patrulare de 16 ore deasupra Oceanului Atlantic şi au realimentat în zbor la întoarcere în timp ce survolau apele internaţionale din apropierea coastelor Norvegiei.

"În cursul misiunii, bombardierele ruse au fost însoţite de avioane NATO de tip F-16 şi Tornado", a declarat colonelul Aleksandr Drobişevski.

Astfel de interceptări ale bombardierelor ruse de către avioanele de vânătoare ale NATO au devenit o practică obişnuită după ce Rusia a decis în august să reia misiunile de patrulare deasupra oceanelor Pacific, Atlantic şi Arctic în urma unui ordin semnat de preşedintele Vladimir Putin.

Bombariderele ruse au efectuat de atunci peste 70 de misiuni de patrulare.

Drobişevski a repetat miercuri că aceste misiuni nu reprezintă o ameninţare pentru alte ţări, Rusia anunţând în prealabil derularea acestora.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici