Dr. Sean Conley, medicul personal al lui Donald Trump, anunţ cu privire la starea preşedintelui SUA: „Nu sunt motive de îngrijorare”

Medicul lui Donald Trump, dr. Sean Conley, a informat cu privire la starea preşedintelui (18.00, ora României), într-o declaraţie de presă pe care a ţinut-o în faţa Centrului Medical Militar „Walter Reed” din Bethesda, Maryland.

9374 afișări
Imaginea articolului Dr. Sean Conley, medicul personal al lui Donald Trump, anunţ cu privire la starea preşedintelui SUA: „Nu sunt motive de îngrijorare”

LIVE Dr. Sean Conley, medicul personal al lui Donald Trump, anunţ cu privire la starea preşedintelui SUA: „Nu sunt motive de îngrijorare”

Preşedintele Donald Trump se simte foarte bine, a avut un pic de febră şi stare de oboseală, dar simptomele se reduc, a anunţat doctorul Sean Conley. 

„Preşedintele nu este pe oxigen, se poate plimba, este într-o stare foarte bună. Nu sunt motive de îngrijorare”, a menţionat medicul personal al lui Trump, care a fost însoţit la declaraţia de presă de echipa medicală care îl tratează pe şeful statului.

"În acest moment, eu şi echipa suntem extrem de mulţumiţi de progresele înregistrate de preşedinte", a declarat dr. Sean Conley, medicul Casei Albe, conform cotidianului The New York Times, precizând că starea liderului de la Casa Albă se îmbunătăţeşte.

"Preşedintele se simte foarte bine şi are o stare de spirit excepţional de bună", a precizat medicul.

Simptomele pe care le are Donald Trump, inclusiv tusea şi congestia nazală, "sunt pe cale să se rezolve, starea sa se îmbunătăţeşte", a precizat medicul, conform Associated Press.

Anterior, medicul a anunţat că Donald Trump, care este spitalizat preventiv, este tratat cu Remdesivir, după ce primise un medicament experimental la Casa Albă. În prezent, preşedintele SUA nu necesită oxigen suplimentar.

Preşedintele Donald Trump a fost dus vineri seara cu elicopterul la Centrul Medical Militar „Walter Reed”, la mai puţin de 24 de ore după ce a fost diagnosticat cu Covid-19, la recomandarea medicului său. 

LIVE TEXT

  • Preşedintele se simte foarte bine în această dimneaţă. Au trecut 72 de ore de la diagnosticare, eu şi echipa suntem extrem de mulţumiţi de progresele înregistrate de preşedinte
  • Preşedintele a avut un pic de febră şi oboseală, dar aceste simptome se reduc
  • Preşedintele nu este pe oxigen, se poate plimba, este într-o stare foarte bună. Nu sunt motive de îngrijorare
  • Ne-a spus că se simte ca şi cum ar putea să plece astăzi din spital
  • Trebuie să monitorizăm întregul proces
  • Ieri şi astăzi nu a fost pe oxigen

Casa Albă a precizat că preşedintele a fost mutat la spital „ca măsură de precauţie” pentru a fi monitorizat şi a descris simptomele lui Trump ca fiind „uşoare”.

La internare, preşedintele avea febră şi tuşea, potrivit unei surse a CNN.

Medicul lui Trump a confirmat că preşedintele SUA a primit o doză din tratamentul experimental Regeneron, care se administrează în doză unică. Totodată, preşedintele este tratat cu medicamentul Remdesivir şi nu a avut nevoie de oxigen suplimentar. 

Preşedintele SUA are 74 de ani şi intră în grupa de risc ce poate dezvolta complicatii la COVID-19.

VEZI ŞI - Sky News: Cine sunt medicii care au fost responsabili de sănătatea lui Donald Trump

Date despre tratamentul pe care îl primeşte preşedintele SUA au fost publicate de presă. Preşedintele SUA este tratat cu un cocktail de anticorpi produs de compania Regeneron. Combinaţia de anticorpi sintetici pe care l-a luat ieri Preşedintele Donald Trump a surprins pe toată lumea, mai ales că acest tratament nu se află în schemele oficiale anti Covid din SUA  şi nici din Europa.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici