Economia Rusiei ar putea suferi o scădere cu cel puţin 15% în acest an

Economia rusă se va contracta cu cel puţin 15% în acest an, potrivit unei evaluări a Institutului Internaţional pentru Finanţe (IIF), scrie BBC.

622 afișări
Imaginea articolului Economia Rusiei ar putea suferi o scădere cu cel puţin 15% în acest an

IIF a prezis anterior că economia Moscovei va creşte cu 3% în 2022, însă acum transmite că sancţiunile impuse în urma invaziei Rusiei în Ucraina „au dus la o înăsprire drastică şi fără precedent a condiţiilor financiare, ceea ce indică o recesiune profundă”.

Experţii au avertizat că declinul ar putea fi şi mai accentuat în cazul în care vor exista boicoturi suplimentare ale Occidentului în ceea ce priveşte livrările de energie din Rusia.

O astfel de măsură „ar afecta drastic capacitatea Rusiei de a importa bunuri şi servicii, adâncind recesiunea", a transmis IIF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici