Elon Musk l-a comparat pe premierul Canadei, Justin Trudeau, cu Adolf Hitler pe Twitter

Elon Musk l-a comparat pe premierul canadian Justin Trudeau cu Adolf Hitler într-un tweet care părea să-i susţină pe camionagii ce protestează împotriva certificatelor de vaccinare, şi care a declanşat imediat un mare scandal pe Twitter.

2293 afișări
Imaginea articolului Elon Musk l-a comparat pe premierul Canadei, Justin Trudeau, cu Adolf Hitler pe Twitter

Răspunzând la un tweet care descria modul în care guvernul lui Trudeau a ordonat băncilor să ajute la tăierea finanţării protestatarilor, Musk a postat un meme cu o fotografie a lui Hitler, cu "Nu mă mai comparaţi cu Justin Trudeau" scris deasupra capului său, notează Reuters.

Musk, directorul executiv al Tesla Inc, a transmis la sfârşitul lunii ianuarie că îi susţine pe camionagii canadieni, care au închis drumurile şi podurile, atrăgând atenţia internaţională asupra opoziţiei lor faţă de politicile de sănătate promovate de guvernul lui Trudeau.

Elon Musk are 74 de milioane de urmăritori pe Twitter, ceea ce face ca acesta să fie unul dintre cele mai importante conturi ale sale. Acest lucru este adesea văzut ca un avantaj de marketing pentru producătorul de maşini electrice Tesla.

Musk este cunoscut pentru umorul tăios şi evaluările directe, dar comparaţia sa între Trudeau şi liderul nazist, responsabil de genocidul a milioane de evrei şi de declanşarea celui de-al Doilea Război Mondial, a mers prea departe pentru mulţi utilizatori Twitter.

"Elon Musk face o comparaţie dezgustătoare a lui Trudeau cu Hitler. Nu faceţi astfel de lucruri. Arătaţi doar prost", a scris un utilizator. Joi, la prânz, în locul tweet-ului original a apărut notificarea "Acest tweet a fost şters de către autorul Tweet-ului".

Comitetul Evreiesc American a răspuns la tweet-ul lui Musk cu un apel la scuze imediate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici