Emmanuel Macron merge în Africa, în contextul crizei privind traficul de fiinţe umane şi licitaţiile de sclavi

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va începe luni o vizită de patru zile în Africa, răspuns la presiunea pusă pe liderii UE pentru a se implica mai mult în situaţia tensionată dată de traficul uman şi licitaţiile de sclavi pe continentul african, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

315 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron merge în Africa, în contextul crizei privind traficul de fiinţe umane şi licitaţiile de sclavi

Emmanuel Macron merge în Africa, în contextul crizei privind traficul de fiinţe umane şi licitaţiile de sclavi

Reportajul publicat recent de CNN, despre licitaţiile de sclavi din Libia, i-a determinat pe liderii africani să îi acuze pe cei europeni, spunând că cei din urmă au fost avertizaţi cu privire la situaţia din Africa, inclusiv abuzuri şi sclavagism.

Emmanuel Macron a convocat o întâlnire de urgenţă a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, săptămâna aceasta, declarând că astfel de acţiuni reprezinte o crimă împotriva umanităţii. Intervenţia sa a fost determinată de rolul pe care îl joacă în susţinerea emancipării tineretului african.

Contrasul între emancipare şi realitatea sclavilor din Libia reprezintă un motiv de îngrijorare în rândul oficialilor de la Elysee. Criticii afirmă că Franţa, prin susţinerea înlăturării de la putere a fostului lider de la Tripoli, Muammar al-Gaddafi, în 2011, are o mare responsabilitate în situaţia actuală a Libiei.

Vizita lui Emmanuel Macron în Africa va începe cu un discurs susţinut în faţa tineretului african din capitala statului Burkina Faso, Ouagadougou, şi o va încheia cu summitul liderilor din Uniunea Europeană şi a celor din Uniunea Africană, care va fi ţinut miercuri la Abidjan, în Coasta de Fildeş.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici