Emmanuel Macron se oferă să medieze disputa dintre Guvernul de la Bagadad şi kurzii din Irak, în contextul referendumului pe tema independenţei

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a declarat, joi, că este dispus să medieze disputa dintre Guvernul de la Bagdad şi liderii regiunii kurde din Irak, în contextul în care regiunea kurzilor a organizat recent un referendum pe tema independenţei, informează The Associated Press.

178 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron se oferă să medieze disputa dintre Guvernul de la Bagadad şi kurzii din Irak, în contextul referendumului pe tema independenţei

Emmanuel Macron se oferă să medieze disputa dintre Guvernul de la Bagadad şi kurzii din Irak, în contextul referendumului pe tema independenţei

Declaraţiile lui Emmanuel Macron au fost făcute în urma unei întrevederi pe care preşedintele francez a avut-o joi cu premierul irakian Haider al-Abadi la Paris. Cei doi lideri au discutat şi despre sprijinul oferit de Paris în lupta împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, dar şi despre reconstrucţia economiei irakiene.

Macron a precizat că atât Franţa, cât şi alţi actori internaţionali sunt îngrijoraţi de situaţia din Irak, după referendumul kurzilor pe tema independenţei. Preşedintele francez a precizat că susţine stabilitatea şi integritatea teritorială a Irakului. Liderul de la Elysee a subliniat importanţa ”reconcilierii naţionale şi a guvernării centrale, care îi include şi pe kurzi, cu care Franţa vrea să păstreze relaţii apropiate”.

Preşedintele Franţei a afirmat că dialogul ”este singura cale” pentru rezolvarea disputei, iar Franţa este pregătită să contribuie activ la procesul de mediere.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici