Emmanuel Macron: Uniunea Europeană este deschisă menţinerii Marii Britanii cât timp nu se încheie negocierile

Uniunea Europeană menţine deschisă posibilitatea rămânerii Marii Britanii în Blocul comunitar până când negocierile pe tema Brexit nu se vor încheia, a afirmat preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cu ocazia întrevederii pe care a avut-o cu premierul britanic, Theresa May.

1314 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron: Uniunea Europeană este deschisă menţinerii Marii Britanii cât timp nu se încheie negocierile

"Sigur că uşa (Uniunii Europene -n.red.) este încă deschisă cât timp negocierile pe tema Brexit nu se încheie, dar s-a luat decizia unui stat suveran de a părăsi UE, iar eu respect această decizie", a declarat Emmanuel Macron, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Preşedintele Franţei a exprimat speranţa că negocierile Bruxellesului cu Londra pe tema Brexit vor începe cât mai curând.

Marea Britanie a decis la limită, în referendumul organizat în iunie 2016, ieşirea din Uniunea Europeană, situaţie care a declanşat la Londra o criză politică de amploare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici