Epava navei Costa Concordia va fi îndepărtată de pe mare până în primăvara lui 2013

Operaţiunea de îndepărtare de pe mare a epavei navei Costa Concordia, naufragiată pe 13 ianuarie lângă ţărmul insulei Giglio din Toscana, va fi încheiată până în primăvara lui 2013, a anunţat marţi managerul general al companiei Costa Crociere, Gianni Onorato.

300 afișări
Imaginea articolului Epava navei Costa Concordia va fi îndepărtată de pe mare până în primăvara lui 2013

Epava navei Costa Concordia va fi îndepărtată de pe mare până în primăvara lui 2013 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Onorato a declarat că firma va selecta compania ce va efectua această operaţiune "până pe 20 aprilie", relatează Ansa în pagina electronică.

El nu a precizat ce procent din navă poate fi salvat, potrivit Ansa.

Până în prezent, la bordul navei de croazieră au fost găsite 30 de cadavre, iar două persoane sunt în continuare date dispărute.

Pe 13 ianuarie, vasul Costa Concordia, care avea la bord 4.229 de persoane, s-a scufundat parţial în Marea Tireniană, în largul insulei Giglio, după ce s-a lovit de stânci.

Comandantul navei, Francesco Schettino, secundul acestuia, Ciro Ambrosio, şi alţi şapte angajaţi ai companiei Costa Crociere sunt cercetaţi penal în acest caz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici