Erdogan: Arabia Saudită trebuie să spună CINE i-a trimis pe ucigaşii lui Khashoggi

Procurorul turc care se ocupă de ancheta privind uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi i-a cerut poocurorului-şef al Arabiei Saudite să dezvăluie cine a trimis echipa implicată în cazul uciderii jurnalistului, a declarat marţi preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan, relatează Reuters.

1483 afișări
Imaginea articolului Erdogan: Arabia Saudită trebuie să spună CINE i-a trimis pe ucigaşii lui Khashoggi

Erdogan: Arabia Saudită trebuie să spună CINE i-a trimis pe ucigaşii lui Khashoggi

Procurorul saudit Saud Al Mojeb se află la Istanbul pentru a discuta cu procurorul turc care se ocupă de acest caz, care a dus la o criză internaţională pentru Arabia Saudită.

Autorităţile de la Riyad au negat în primă fază că ar avea cunoştinţă de acest caz sau că ar fi avut vreo implicare în dispariţia jurnalistului, dar Mojeb a declarat că asasinarea lui Khashoggi, un critic al conducătorului de facto al regatului prinţul Mohammed bin Salman, a fost premeditată.

Turcia a exercitat o presiune constantă asupra Arabiei Saudite, cerând explicaţii concrete şi dezvăluind mai multe dovezi care să determine Riyadul să recunoască crima.

Arabia Saudită a transmis că cei 18 suspecţi vor fi aduşi în faţa instanţei în regat, în ciuda apelurilor repetate ale Ankarei pentru ca aceştia să fie extrădaţi şi judecaţi în Turcia.

”Ieri, procurorul nostru i-a transmis procurorului saudit că procesul se poate desfăşura în Turcia din moment ce crima a avut loc la Istanbul”, a declarat Erdogan.

”Procurorul nostru a întrebat cine sunt cei care au trimis acel grup de persoane care a venit aici şi a acest lucru trebuie să fie clarificat. Oficialii saudiţi trebuie să dezvăluie identitatea cilaboratorilor locali. Spuneţi-ne cine sunt acele persoane şi noi îi vom găsi”, a spus Erdogan.

”Nu putem lăsa această chestiune nerezolvată, trebuie să rezolvăm asta acum. Nu este loc de trageri de timp sau să încercăm să salvăm anumite persoane”, a adăugat acesta.

Procurorul saudit Mojeb se află într-o vizită de două zile la lstanbul pentru a puta o nouă discuţie cu procurorul turc Irfan Fidan, a anunţat postul turc de televiziune NTV.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici