Escaladarea tensiunilor dintre Serbia şi Kosovo, după oprirea unui tren naţionalist sârb

Tomislav Nikolic, preşedintele Serbiei, a declarat că statul kosovar a demonstrat că doreşte iniţierea unui război după ce a desfăşurat forţe speciale pentru a preveni intrarea pe teritoriul său a unui tren pictat în culori naţionale sârbe, pe care era scris ”Kosovo este Serbia”, informează Reuters.

2603 afișări
Imaginea articolului Escaladarea tensiunilor dintre Serbia şi Kosovo, după oprirea unui tren naţionalist sârb

Escaladarea tensiunilor dintre Serbia şi Kosovo, după oprirea unui tren naţionalist sârb (Imagine: AFP / Mediafax Arhiva Foto)

Preşedintele sârb a afirmat că vecinii kosovari s-au aflat foarte aproape de escaladarea unui conflict între cele două state.

Premierul kosovar a spus la rândul său că trenul, un proiect al Guvernului sârb, transmitea ”un mesaj de ocupaţie”.

Serbia a încercat prin cadrul acestui tren repunerea în funcţiune, după 18 ani de la sfârşitul conflictului dintre cele două state, linia feroviară ce face legătura între Belgrad şi Kosovska Mitrovica, din nordul statul Kosovo.

Kosovo şi-a proclamat independenţa la 17 februarie 2008. Serbia, susţinută de Rusia, nu recunoaşte această independenţă şi consideră în continuare Kosovo ca fiind una dintre provinciile sale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici