Exerciţiul militar ruso-belarus, văzut drept un pretext pentru invadarea Ucrainei, de preşedintele Petro Poroşenko

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a afirmat, joi, că speră ca Ucraina să finalizeze negocierile cu aliaţii occidentali pentru a primi armament militar defensiv, adăugând că exerciţiul militar Zapad ar putea fi un pretext pentru invadarea Ucrainei, informează site-ul agenţiei Reuters.

1159 afișări
Imaginea articolului Exerciţiul militar ruso-belarus, văzut drept un pretext pentru invadarea Ucrainei, de preşedintele Petro Poroşenko

Exerciţiul militar ruso-belarus, văzut drept un pretext pentru invadarea Ucrainei, de preşedintele Petro Poroşenko

Poroşenko s-a declarat îngrijorat de exerciţiul militar ruso-belarus ce va avea loc în această lună, afirmând că nu exclude posibilitatea creării unor grupe de atac formate din trupe ruse, ce s-ar putea pregăti de o invazie a teritoriului ucrainean.

”Sper că vom completa cu succes negocierile cu partenerii noştri occidentali în privinţa furnizării de armament defensiv către Ucraina”, a adăugat liderul de la Kiev.

Recent, mai multe state membre NATO şi-au exprimat temerile faţă de acest exerciţiu militar, argumentând că Rusia ar putea folosi echipamente utilizate în manevrele ruso-belaruse pentru o viitoare invazie militară, iar, în contextul în care experţi estimează că la exerciţii ar putea participa 100.000 de militari, Alianţa Nord-Atlantică a cerut Moscovei mai multă transparenţă.

Rusia şi Belarusul organizează Exerciţiul militar "Zapad 2017" în perioada 14-20 septembrie, în apropierea frontierelor unor state NATO precum Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia. Moscova a dat asigurări că exerciţiile au caracter "defensiv", urmând să participe doar 13.000 de militari.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici