Explozie la o mină din China: Cel puţin 15 mineri au murit, iar 18 sunt daţi dispăruţi

Autorităţile chineze au confirmat că 15 mineri au decedat, iar 18 sunt daţi dispăruţi, în urma unei explozii la o mină de cărbune din regiunea Chongqing, scrie agenţia de ştiri Xinhua.

314 afișări
Imaginea articolului Explozie la o mină din China: Cel puţin 15 mineri au murit, iar 18 sunt daţi dispăruţi

Un total de 35 de mineri se aflau în mină în momentul exploziei, care s-a produs luni, cu puţin înainte de amiază, la mina de cărbune Jinshangou din regiunea chineză Chongqing.

Potrivit bilanţului iniţial, 33 de mineri au rămas blocaţi în subteran, în timp ce două persoane au reuşit să scape.

Peste 200 de membri ai serviciilor de urgenţă au fost mobilizaţi pentru a căuta supravieţuitorii.

Biroul municipal pentru siguranţa minelor din Chongqing a ordonat suspendarea operaţiunilor la toate minele din zonă şi demararea de inspecţii.

Industria minieră chineză s-a confruntat de-a lungul timpul cu o serie de accidente mortale grave, însă impunerea unor măsuri mai stricte de siguranţă şi închiderea minelor mai periculoase a redus rata accidentelor mortale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici