Factura pe care Texasul trebuie să o plătească, după uraganul Harvey, s-ar putea ridica la 180 miliarde dolari. Pagubele, mai mari decât cele produse de Katrina

Guvernatorul statului american Texas, Greg Abbott, a anunţat luni că factura pentru reconstrucţie după uraganul Harvey ar putea fi în valoare de 180 de miliarde de dolari, relatează site-ul BBC News.

1048 afișări
Imaginea articolului Factura pe care Texasul trebuie să o plătească, după uraganul Harvey, s-ar putea ridica la 180 miliarde dolari. Pagubele, mai mari decât cele produse de Katrina

Statul Texas ar putea avea nevoie de 180 de miliarde de dolari, după uraganul Harvey

Abbott a precizat că pagubele sunt mai grave decât cele cauzate de uraganul Katrina, care a devastat oraşul New Orleans în 2005.

"Katrina a provocat, dacă îmi amintesc, mai mult de 120 de miliarde de dolari [drept daune], dar dacă ne uităm la numărul de case şi companii afectate de acest uragan, cred că va costa cu mult peste 120 miliarde de dolari, probabil 150 miliarde de dolari, până la 180 miliarde de dolari", a spus guvernatorul statului Texas.

Uraganul Harvey a ajuns în Texas în urmă cu o săptămână şi a provocat cel puţin 47 de decese. Aproximativ 43.000 de persoane şi-au părăsit locuinţele şi se află în adăposturi.

Guvernul american a trimis o cerere către Congresul pentru o finanţare de urgenţă în valoare de 7,85 miliarde de dolari, ca o contribuţie iniţială la eforturile de redresare a regiunii.

Casa Albă a avertizat că plafonul cheltuielilor guvernamentale va trebui ridicat, pentru a respecta proiectul de lege privind fondurile de urgenţă. Doar Congresul SUA poate modifica această limită.

Brock Long, şeful Agenţiei Federale Americane pentru Situaţii de Urgenţă (FEMA), a declarat că uraganul Harvey ar trebui să fie o lecţie pentru autorităţile locale din toate statele, care trebuie să aloce fonduri de rezervă pentru propriile departamente de gestionare a situaţiilor de urgenţă, pentru a nu se baza doar pe sprijin de la Washington.

"Este un apel de trezire în această ţară pentru aleşii locali şi de stat, care trebuie să le ofere guvernatorilor acestora şi directorilor care gestionează situaţiile de urgenţă bugetele complete de care au nevoie pentru a planifica fonduri de zile negre, pentru a avea propriul program de asistenţă individuală", a spus Long.

Între timp, guvernul statului Venezuela a decis să acorde un ajutor financiar în valoare de 5 milioane de dolari pentru victimele uraganului Harvey. Ministrul venezuelean de Externe, Jorge Arreaza, a anunţat că ţara sa ignoră diferendele politice cu administraţia Donald Trump, pentru a ajuta cetăţenii americani să-şi reconstruiască locuinţele.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici