Stare de urgenţă în Los Angeles, din cauza incendiilor de vegetaţie

Guvernatorul statului american California a declarat, luni, stare de urgenţă în oraşul Los Angeles, din cauza incendiilor de vegetaţie care afectează peste 2.000 de hectare de teren şi care au provocat evacuarea a sute de persoane, relatează site-ul BBC News.

581 afișări
Imaginea articolului Stare de urgenţă în Los Angeles, din cauza incendiilor de vegetaţie

Stare de urgenţă în Los Angeles, din cauza incendiilor de vegetaţie

Primarul din Los Angeles, Eric Garcetti, a descris incendiile drept cele mai mari din istoria oraşului şi a cerut asistenţă federală. Valul puternic de căldură a fost însoţit de vânt puternic, condiţii care au contribuit la răspândirea focarului.

Aproximativ 700 de locuinţe au fost evacuate în suburbiile Glendale şi Burbank, iar un drum naţional important a fost închis. Potrivit informaţiilor preliminare, patru persoane au fost rănite: două suferă de deshidratare, iar alte două au suferit arsuri minore.

Peste 1.000 de pompieri intervin pentru a stinge focul, care s-a extins pe mai bine de 2.000 de hectare de teren şi care a fost izolat doar în proporţie de 15%. Potrivit estimărilor, incendiile vor fi stinse în decurs de trei până la patru zile.

Incendii de vegetaţie afectează şi alte zone din vestul Statelor Unite, iar guvernul a declarat deja stare de urgenţă în oraşul Montana şi în statul Washington, unde mii de locuitori au fost evacuaţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici