Val de critici internaţionale după testul nuclear al Phenianului/ Donald Trump: Coreea de Nord este o naţiune necinstită, devenind o mare ameninţare şi o ruşine şi pentru China

Cel mai mare test nuclear efectuat, duminică, de regimul de la Phenian a atras un val de critici din partea comunităţii internaţionale, preşedintele Statelor Unite precizând că acţiunile Phenianului sunt foarte periculoase pentru Statele Unite, informează Reuters şi CNN.

7681 afișări
Imaginea articolului Val de critici internaţionale după testul nuclear al Phenianului/ Donald Trump: Coreea de Nord este o naţiune necinstită, devenind o mare ameninţare şi o ruşine şi pentru China

Val de critici internaţionale după testul nuclear al Phenianului. Reacţia lui Donald Trump

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a postat mai multe mesaje pe Twitter în care a scris că acţiunile Coreei de Nord sunt ostile şi reprezintă un pericol pentru SUA, fiind prima reacţie a preşedintelui american după ce Phenianul a efectuat cel de al şaselea test nuclear, informează Reuters.

”Coreea de Nord este o naţiune necinstită, devenind o mare ameninţare şi o ruşine şi pentru China, care încearcă să ajute, dar cu puţin succes”, a scris Trump pe Twitter.

Casa Albă a precizat că echipa de securitate naţională a preşedintelui american monitorizează îndeaproape situaţia, adăugând că Donald Trump va avea o întâlnire cu consilierii săi la sfârşitul zilei de duminică.

"Echipa de securitate naţională monitorizează îndeaproape situaţia. Preşedintele şi echipa sa de securitate naţională vor avea o întâlnire pentru a discuta mai multe, în cursul zilei de astăzi", a afirmat Sarah Huckabee Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, într-o declaraţie de presă.

În plus, secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a declarat pentru Fox News că Statele Unite pregătesc noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian.

”Vom pregăti o serie de sancţiuni, pe care le voi prezenta preşedintelui. Cei care au afaceri cu Coreea de Nord nu vor mai putea afaceri cu noi. Vom lucra cu aliaţii noştri. Vom lucra cu China”, a afirmat Mnuchin.

Oficialii japonezi şi sud-coreeni au atras atenţia că testul nuclear efectuat duminică de către Phenian este cel mai mare din istoria Coreei de Nord, bomba fiind de zece ori mai puternică decât cea testată în septembrie 2016.

Preşedintele Franţei Emmanel Macron, a condamnat testul, cerând Organizaţiei Naţiunilor Unite să reacţioneze rapid.

”Comunitatea internaţională trebuie să răspundă cu cea mai mare fermitate acestei noi provocări, pentru a determina Coreea de Nord să revină necondiţionat pe calea dialogului şi să recurgă la dezmembrarea completă, verificată şi ireversibilă a programului său nuclear”, a declarat preşedintele Franţei, care a cerut şi Uniunii Europene să aibă un răspuns unitar şi clar în această privinţă.

Ministerul rus de Externe a emis un comunicat în care precizează că testul Phenianului ”merită cea mai puternică condamnare”. Moscova crede că testul Phenianului reprezintă o ameninţare serioasă la adresă păcii şi securităţii din Peninsula Coreea, dar şi din lume.

”Continuarea pe această cale este plină de consecinţe pentru Coreea de Nord. În situaţii de urgenţă este necesar să rămanem calmi şi să ne abţinem de la alte acţiuni care ar duce la escaladarea tensiunilor”, se arată în comunicatul Ministerului rus de Externe.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici