Fost oficial al Marinei ruse, reţinut şi acuzat de spionaj pentru Ucraina

Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia a reţinut în Crimeea un fost oficial al Marinei ruse sub acuzaţia de spionaj pentru Armata ucraineană, informează Interfax, conform site-ului agenţiei Reuters.

753 afișări
Imaginea articolului Fost oficial al Marinei ruse, reţinut şi acuzat de spionaj pentru Ucraina

Fost oficial al Marinei ruse, reţinut şi acuzat de spionaj pentru Ucraina (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Serviciului Federal de Securitate, fostul căpitan al Marinei ruse a fost reţinut marţi în Sevastopol.

Acesta ar fi colectat informaţii despre Flota Mării Negre, un eşalon operaţional-strategic al Flotei Maritime Militare Ruse, pentru statul ucrainean.

Această acţiune are loc după ce marţi, ministerul Apărării din Rusia a comunicat că serviciile de informaţii ucrainene au reţinut doi militari ruşi care erau delegaţi în Crimeea şi i-au deportat în Ucraina. Ministerul Apărării de la Kremlin a solicitat Ucrainei returnarea imediată a militarilor şi a desemnat acţiunea drept o ”provocare”.

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în anul 2014. Conflictul separatist izbucnit în martie 2014 în estul Ucrainei, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi separatişti proruşi, s-a soldat până în prezent cu peste 9.500 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici