Fostul reprezentant permanent al Marii Britanii la NATO nu vede condiţii de încetare a războiului în Ucraina

Fostul reprezentant permanent al Marii Britanii la NATO, Peter Ricketts, a vorbit marţi dimineaţă la Sky despre situaţia din Ucraina şi a spus că nu vede condiţii pentru încetarea focului.

430 afișări
Imaginea articolului Fostul reprezentant permanent al Marii Britanii la NATO nu vede condiţii de încetare a războiului în Ucraina

FOTO gov.uk

Vorbind despre disponibilitatea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a discuta despre un statut de neutralitate pentru Ucraina, Ricketts a spus: „Cred că toată lumea vrea ca acest război teribil să se termine. Tuturor ne-ar plăcea să credem că negocierile ar putea produce în curând un progres în ceea ce priveşte o încetare a focului. Nu am absolut nicio îndoială că preşedintele Zelenski şi partea ucraineană sunt total sinceri. Dar sunt foarte precaut în privinţa ruşilor. Sincer, nu văd că există condiţiile pentru o încetare a focului semnificativă, dar cred că este curajos din partea preşedintelui Zelenski să recunoască faptul că Ucraina nu va adera la NATO prea curând”, a spus fostul reprezentant permanent al Marii Britanii la NATO.

Ricketts a spus că Zelenski este interesat de garanţii de securitate din partea marilor puteri şi de un statut neutru pentru Ucraina, eventual cu dreptul de a adera la Uniunea Europeană.

Ricketts a continuat spunând că ce se va întâmpla cu teritoriile ocupate de Rusia în Ucraina vor reprezenta „chestiuni cheie” în cadrul negocierilor.

Întrebat despre acuzaţiile potrivit cărora miliardarul rus Roman Abramovici a fost otrăvit, Ricketts a spus că incidentul a fost „misterios”.

El a mai spus că „s-ar putea foarte bine să se fi întâmplat”, deoarece „ruşii au un lung palmares, un fel de fascinaţie morbidă pentru otrăvuri şi arme chimice”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici