FOTO Angela Merkel: Ar trebui să recunoaştem că atacul din Berlin a fost unul de natură teroristă/ Cancelarul german a depus coroane de flori la locul atentatului

Angela Merkel, cancelarul german, a declarat că ”ar trebui să recunoaştem că atacul care a avut loc luni seara în Berlin este de natură teroristă, date fiind informaţiile pe care le avem până în momentul de faţă”, informează site-ul agenţiei Reuters. Aceasta a depus marţi coroane de flori la locul atentatului de la Berlin, relatează site-ul agenţiei DPA.

3401 afișări
Imaginea articolului FOTO Angela Merkel: Ar trebui să recunoaştem că atacul din Berlin a fost unul de natură teroristă/ Cancelarul german a depus coroane de flori la locul atentatului

Angela Merkel: Ar trebui să recunoaştem că atacul din Berlin a fost unul de natură teroristă

UPDATE 16:34

Angela Merkel s-a deplasat la fostul Târg de Crăciun din zona Breitscheidplatz, în partea de vest a capitalei, alături de ministrul de Externe, Frank-Walter Steinmeier, de ministrul de Interne, Thomas de Maizière, şi de primarul Berlinului, Michael Müller.

Cel puţin 12 oameni au murit, iar alţi 48 au fost răniţi în atacul cu camion produs luni seară la Târgul de Crăciun din Berlin.

"Trebuie să presupunem că este un atac terorist", a declarat Angela Merkel.

"Dacă se va dovedi că a fost comis de un refugiat, este foarte grav şi trist, dar vom continua să oferim găzduire imigranţilor care vor să se integreze. Vom lua toate măsurile pentru aplicarea legilor", a subliniat Angela Merkel.

(Imagine: rp-online.de)

Ştire 13:09 Aceasta a adăugat că ”ar fi extrem de respingător” dacă s-ar dovedi că atacatorul era un solicitant de azil, afirmând că un asemenea act ar reprezenta o insultă la adresa tuturor celor care au ajutat refugiaţii şi a celor care au cu adevărat nevoie de protecţia Germaniei.

Potrivit cotidinaului Die Welt, autorul atacului ar fi fost identificat drept Naved B., un tânăr de 23 de ani din Pakistan, care a intrat în Germania la data de 11 februarie 2016, trecând prin punctul de trecere a frontierei de la Passau, la graniţa între Germania şi Austria.

Merkel le-a mulţumit, de asemenea, anchetorilor şi serviciilor de urgenţă pentru eforturile depuse de la efectuarea incidentului.

Cancelarul german a spus că ”frica de nenorocire” nu trebuie să oprească oamenii să-şi continue viaţa de zi cu zi şi să se bucure de locuri precum târgurile de Crăciun, unde se pot întâlni cu familiile şi prietenii.

Angela Merkel a îmtâmpinat reacţii ostile faţă de politica imigraţiei susţinută de aceasta, în urma atacului din Berlin.

Marcurs Pretzell, membru proeminent al Partidului de dreapta, anti-imigraţie, Alternativa Germaniei, a declarat: ”Când va reacţiona Statul de drept german? Când va înceta această ipocrizie? Aceştia sunt morţii lui Merkel”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici