FOTO Cel puţin 5 morţi, în urma prăbuşirii unui avion în apropierea unui supermarket lângă Lisabona

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în apropierea unui supermarket dintr-o zonă rezidenţială aflată la periferia Lisabonei, au anunţat autorităţile, care au precizat că toate cele patru persoane aflate în aeronavă au decedat, relatează agenţia de ştiri Reuters. Update: Incidentul s-a soldat şi cu decesul şoferului camionului peste care s-a prăbuşit aparatul de zbor.

2485 afișări
Imaginea articolului FOTO Cel puţin 5 morţi, în urma prăbuşirii unui avion în apropierea unui supermarket lângă Lisabona

FOTO Cel puţin patru morţi, în urma prăbuşirii unui avion în apropierea unui supermarket la Lisabona (Imagine: Twitter)

Avionul s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de pe un aeroport aflat în apropiere.

Peste 50 de membri ai serviciilor de intervenţie se află la locul incidentului.

Sursa foto: Twitter

Informaţiile disponibile sugerează că avionul ar fi explodat în aer, iar epava acestuia s-ar fi prăbuşit în apropierea unui supermarket din localitatea Tires din componenţa oraşului Cascais, o suburbie în zona metropolitană a capitalei portugheze, aflată la aproximativ 30 de kilometri depărtare.

Se crede că la bordul avionului se aflau patru persoane, un pilot şi trei pasageri, relatează site-ul cotidianului Metro.

Mai multe vehicule au luat foc după ce rămăşiţele avionului s-a prăbuşit peste un camion care era folosit pentru aprovizionarea supermarketului, iar cel puţin o casă a luat foc în urma incidentului.

Nu există informaţii dacă în urma incidentului au mai fost rănite şi alte persoane.

Presa mai relatează că preşedintele portughez Marcelo Rebelo de Sousa a ajuns la locul incidentului.

Andre Fernandes, un purtător de cuvânt al serviciului de urgenţe local, a declarat că aeronava a decolat cu destinaţia Marsilia în Franţa. La bord se aflau trei cetăţeni francezi şi un pilot elveţian, relatează Reuters.

Pe lângă cei patru, incidentul s-a soldat şi cu decesul şoferului camionului peste care s-a prăbuşit aparatul de zbor, a mai precizat oficialul portughez.

Cauza producerii incidentului aviatic este momentan necunoscut. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici