Germania respectă dreptul cetăţenilor turci de a decide în privinţa propriei constituţii

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, şi Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe, au declarat luni că Guvernul de la Berlin a notat rezultatele preliminare ale referendumului din Turcia şi respectă dreptul cetăţenilor turci de a decide în privinţa propriei constituţii, informează Reuters.

491 afișări
Imaginea articolului Germania respectă dreptul cetăţenilor turci de a decide în privinţa propriei constituţii

Germania respectă dreptul cetăţenilor turci de a decide în privinţa propriei constituţii

”Cetăţenii turci au fost chemaţi la vot în legătură cu o schimbare a constituţiei din Turcia. Guvernul german a luat cunoştinţă rezultatele preliminare ale referendumului şi respectă dreptul cetăţenilor turci de a decide asupra propriei ordini contituţionale”, au declarat în cadrul unui comunicat Merkel şi Gabriel.

Rezultatele restrânse ale referendumului demonstrează cât de profund difizată este societatea turcă şi înseamnă o mare responsabilitate asupra liderilor turci, în mod special asupra preşedintelui Erdogan”, au adăugat aceştia.

Merkel şi Gabriel au afirmat de asemenea că Guvernul german se aşteaptă ca Administraţia de la Ankara să aibă un dialog ”respectuos” cu toate părţile societăţii turce şi ale spectrumului politic, după dura campanie de promovare a referendumului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici