FOTO, VIDEO ATAC TERORIST în Filipine: Zeci de răniţi într-o staţiune turistică. Stat Islamic revendică atentatul/ Poliţia filipineză a restabilit controlul asupra complexului turistic atacat

Cel puţin 25 de persoane au fost rănite după ce mai mulţi indivizi au deschis focul într-o staţiune turistică situată din Filipine, atacul fiind revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic.

6050 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO ATAC TERORIST în Filipine: Zeci de răniţi într-o staţiune turistică. Stat Islamic revendică atentatul/ Poliţia filipineză a restabilit controlul asupra complexului turistic atacat

VIDEO ATAC TERORIST în Filipine: Zeci de răniţi într-o staţiune turistică. Stat Islamic revendică atentatul (Imagine: Twitter)

Focuri de armă şi explozii au avut loc în cursul nopţii de joi spre vineri (joi seară, ora României) în complexul turistic World Manila, situat în Pasay City, la periferia oraşului Manilla. Un hotel a luat foc.

"Complexul World Manila este izolat de forţele de ordine după semnalarea unui atac armat", au transmis autorităţile filipineze.

Potrivit presei filipineze, cel puţin 25 de persoane au fost rănite.

Atentatul a fost revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic, care a transmis că autorii sunt "soldaţi al Califatului".

"Un combatant filipinez afirmă că membri ai Califatului sunt responsabili de atacul din complexul World Manila", a transmis prin Twitter Rita Katz, directorul Institutului american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

Atacul terorist a avut loc în timp ce pe Insula Mindanao au loc de câteva zile confruntări militare între militanţi islamişti şi armata filipineză. Preşedintele Rodrigo Duterte a anunţat o ofensivă de amploare împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

 

 

 

 

Poliţia filipineză a restabilit controlul asupra complexului turistic atacat

Poliţia filipineză a restabilit controlul asupra complexului turistic în care a avut loc un atac armat şi susţine că nu este vorba de un incident terorist, deşi autorii nu au fost capturaţi, relatează BBC News online.

"Zona a fost securizată, dar autorul nu a fost găsit", a declarat Ronald dela Rosa, şeful Poliţiei filipineze.

Oficialul citat susţine că nu este vorba de un atac terorist, sugerând că ar fi fost o tentativă de jaf armat.

Potrivit presei, cel puţin 25 de persoane au fost rănite în atacul armat, care a fost revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Atacul terorist a avut loc în timp ce pe Insula Mindanao au loc de câteva zile confruntări militare între militanţi islamişti şi armata filipineză. Preşedintele Rodrigo Duterte, acuzat de tendinţe autoritariste, a anunţat o ofensivă de amploare împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici