FOTO, VIDEO | Grevă generală în Catalonia, după violenţele poliţiei din ziua referendumului. Drumurile, blocate, iar obiectivele turistice, închise

Protestatarii blochează drumurile principale din Catalonia, iar transportul public este aproape inexistent din cauza unei greve generale, scrie BBC.

7934 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO | Grevă generală în Catalonia, după violenţele poliţiei din ziua referendumului. Drumurile, blocate, iar obiectivele turistice, închise

FOTO, VIDEO | Grevă generală în Catalonia, după violenţele poliţiei din ziua referendumului. Drumurile sunt blocate, iar obiectivele turistice, închise

Staţiile de metrou din Barcelona au fost închise, principalele drumuri au fost blocate, iar funcţionarii publici şi-au întrerupt activitatea ca răspuns la solicitarea unei greve generale solicitate de grupuri pro-independenţă, după ce sute de persoane au fost rănite în timpul referendumului catalan.

 

Sindicatele catalane au anunţat că vor intra în grevă generală astăzi pentru a protesta faţă de violenţa poliţiei spaniole, care a marcat referendumul de duminică, privind independenţa regiunii, potrivit BBC.

Cel puţin 24 de artere importante de drum au fost blocate de protestatari în întreaga Catalonie, provocând mari blocaje de trafic. De asemenea, portul din Barcelona a fost închis, potrivit unor surse din cadrul uniunii.

În semn de solidaritate, FC Barcelona a suspendat astăzi antrenamentele echipei profesioniste şi a închis clubul. "Ne alăturăm grevei generale pentru a fi respectată carta democraţiei", a postat pe twitter clubul sportiv.

Cu toate acestea, aeroportul El Prat al oraşului şi companiile de taxi funcţionează normal.

Multe întreprinderi mici din Catalonia au decis să îşi închidă activitatea pentru această zi. Şcolile, universităţile şi serviciile medicale sunt, de asemenea, închise sau funcţionează la un nivel minim.

 

 

Mercabarna - cea mai mare piaţă en gros din Barcelona - a fost lăsată pustie, deoarece cele aproape 770 de întreprinderi alimentare au fost închise pentru această zi. 

 

 

Greva a fost anunţată în semn de protest faţă de "gravele încălcări ale drepturilor şi libertăţilor" de duminică, din ziua referendumului.

Aproape 900 de persoane au fost rănite în ziua referendumului, ca urmare a faptului că poliţia spaniolă a încercat să împiedice oamenii să votul, într-un referendum declarat ilegal de guvernul de la Madrid.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici