Tensiuni din ce în ce mai mari | Washingtonul vrea să-i solicite Cubei RETRAGEREA personalului diplomatic cu 60%

Administraţia Donald Trump se pregăteşte să solicite Cubei retragerea a 60% din diplomaţii săi delegaţi în Washington, conform unor oficiali americani, citaţi de Associated Press.

782 afișări
Imaginea articolului Tensiuni din ce în ce mai mari | Washingtonul vrea să-i solicite Cubei RETRAGEREA personalului diplomatic cu 60%

Tensiuni din ce în ce mai mari | Washingtonul ar putea solicita Cubei să-şi reducă personalul diplomatic cu 60%

Săptămâna trecută, Departamentul de Stat a decis retragerea diplomaţilor neesenţiali şi familiile acestora din Cuba după o serie de atacuri sonice misterioase împotriva personalului diplomatic american la Havana.

Această măsură marchează un regres în cadrul relaţiilor dintre cele două state, ce-şi reluaseră recent legăturile diplomatice după jumătate de secol de ostilitate.

Departamentul de Stat este aşteptat să anunţe decizia sa marţi, deşi aceştia au atras atenţia că nicio hotărâre nu este formalizată până când nu este anunţată public.

Oficialii ale căror informaţii au fost făcute publice nu au fost autorizaţi să discute acest subiect cu presa şi au solicitat să li se păstreze anonimatul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici