Povestea tatălui atacatorului din Las Vegas. De ce s-a aflat pe lista MOST WANTED a FBI

Tatăl lui Stephen Paddock era un cunoscut al poliţiei şi al FBI. Pe când avea 30 de ani, Benjamin Hoskins Paddock vindea coşuri de gunoi şi lucra ca meşter în Tucson. Jafurile pe care le dădea la bănci a reprezentat însă adevărata sa sursă de bani.

5178 afișări
Imaginea articolului Povestea tatălui atacatorului din Las Vegas. De ce s-a aflat pe lista MOST WANTED a FBI

Povestea tatălui atacatorului din Las Vegas, aflat pe lista Most Wanted a FBI: unul dintre cei mai căutaţi spărgatori de bănci

În timpul unei perioade de 18 luni, între 1959 şi 1960, Paddock a spart două filiale ale Valley National Bank din Phoenix, fugind cu 25.000 de dolari, potrivit unui articol publicat în The Arizona Republic, în octombrie 1960. Autorităţile l-au prins pe Paddock, în Las Vegas, scrie nytimes.com.

A fost condamnat în 1961, la 20 de ani de închisoare. Stephen Paddock, atacatorul din Las Vegas, avea opt ani când tatăl său a ajuns în închisoarea federală din West Texas.

Eric Paddock, fratele atacatorului, a povestit luni că tatăl său a fost absent din viaţa lor în cea mai mare parte a timpului. 

Paddock a executat doar jumătate din pedeapsă în Texas. În 1968, a evadat din închisoarea La Tuna şi a fugit în San Francisco, unde a jefuit o alt bancă, în iunie, apoi s-a stabilit în Oregon.

Şi-a schimbat înfăţişarea, dar şi numele. Sub noua identitate era Bruce Werner Ericksen.

În 1969, FBI l-a plasat pe lista Most Wanted şi l-a descris drept un psihopat.

“A avut tendiţe de suicid, ar putea fi înarmat şi este foarte periculos”, mai scria în mesajul celor de la FBI, completând că era un împătimit jucător de bridge.

În Oregon, Paddock juca poker cu prietenii în Eugene şi a deschis primul salon permanent de bingo din anii 70, Bingo Center, în Springfield. Prin avocatul său, Paddock a împrumutat 12.000 de dolari de la Frederick van Deinse II pentru a cumpăra echipament pentru sală.

“Nimeni nu a fost curios să ştie cine a fost el înainte”, a spus într-un interviu van Deinse.

El a povestit că Paddock, cunoscut ca Bingo Bruce, nu a vorbit niciodată despre trecutul lui sau despre familia sa, despre cum a ajuns în Oregon sau despre viaţa sa ca spărgător de bănci. van Deinse spune ca a aflat pentru prima oră despre trecutul său în seara de 6 septembrie 1978. Un grup de bărbaţi a intrat în sală şi a întrebat de Paddock, apoi l-au arestat. 

A fost de fapt un escroc. Am încasat-o serios, pentru că toţi banii dispăruseră, spune van Deinse.

Paddock a corespondat din închisoarea federală cu prietenii pe care şi i-a făcut în Eugene.

A fost eliberat după un an, potrivit unui articol din The Eugene Register-Guard.

Paddock s-a întors în Eugene, în afacerile cu bingo, deschizând o nouă sală, sponsorizată de o biserică. Dar a intrat din nou în probleme. Autorităţile l-au cercetat pentru infracţiuni de crimă organiziată în 1980. A plătit daune civile şi a evitat închisoarea după ce a plătit $623.000. A părăsit Oregon, s-a mutat în Texas, unde a trăit până când a murit în 1998.

Fiul său, Stephen Paddock, a ucis cel puţin 59 de persoane şi a rănit alte 527, în urma atacului armat comis duminică seara, în oraşul american Las Vegas. Atacatorul a iniţiat un atac la cel de-al 32-lea etaj al hotelului Mandalay Bay, unde peste 22.000 de persoane participau la un festival de muzică country.

V-ar putea interesa şi: 

Cine era Stephen Paddock, autorul celui mai sângeros atac armat din istoria SUA

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici