Francezii vor să scoată cuvintele "mamă" şi "tată" din documentele oficiale. Reacţia Bisericii Catolice şi a lui Papa Benedict

Francezii doresc să elimine cuvintele "mamă" şi "tată" din documentele oficiale, propunerea legislativă făcând parte dintr-un plan mai amplu de legalizare a căsătoriilor homosexuale.

721 afișări
Imaginea articolului Francezii vor să scoată cuvintele "mamă" şi "tată" din documentele oficiale. Reacţia Bisericii Catolice şi a lui Papa Benedict

Francezii vor să scoată cuvintele "mamă" şi "tată" din documentele oficiale. Reacţia Bisericii Catolice şi a lui Papa Benedict (Imagine: Shutterstock)

Prin această iniţiativă, francezii îşi propun, odată cu legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, să ofere cuplurilor homosexuale şi hetereosexuale aceleaşi drepturi de adopţie a copiilor, informează foxnews.com.

În locul termenilor de "mamă" şi "tată", în documentele oficiale va fi utilizat termenul de "părinte".

Propunerea legislativă a stârnit reacţia virulentă a Bisericii Catolice: "Căsătoriile homosexuale vor da naştere unei prăbuşiri complete a societăţii", a declarat cardinalul Philippe Barbarin, capul Bisericii Catolice din Franţa. "Acest lucru are consecinţe nenumărate. Vor dori să creeze cupluri cu trei sau patru membri. Şi după asta, poate că într-o zi incestul nu va mai fi un tabu", a mai precizat cardinalul.

De cealaltă parte, ministrul Justiţiei din Franţa susţine propunerea legislativă: "Cine spune că un cuplu heterosexual va educa mai bine un copil decât un cuplu homosexual, că va garanta condiţii mai bune pentru dezvoltarea acestuia?", a declarat Christiane Taubira pentru ziarul catolic "La Croix".

Papa Benedict al XVI-lea le-a cerut episcopilor francezi să lupte împotriva legii, potrivit The Telegraph.

Legea va fi prezentată cabinetului preşedintelui francez Francois Hollande pentru aprobare pe 31 octombrie. Hollande a garantat legalizarea căsătoriilor homosexuale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici