Franţa a efectuat raiduri aeriene antiteroriste în Niger. Ţintele au fost lichidate cu drone

Aviaţia militară franceză a efectuat, joi, raiduri aeriene asupra unor poziţii islamiste de pe teritoriul statului Niger, iar zeci de combatanţi au fost ucişi sau răniţi, informează cotidianul Le Figaro.

2729 afișări
Imaginea articolului Franţa a efectuat raiduri aeriene antiteroriste în Niger. Ţintele au fost lichidate cu drone

Sursa foto: profimedia

"Este vorba despre o operaţiune de oportunitate", a declarat joi seară colonelul Pascal Ianni, purtătorul de cuvânt al Statului Major al armatei franceze.

Franţa a utilizat avioane de vânătoare, drone de tip Reaper şi elicoptere militare Tigre în operaţiunea care a vizat poziţii islamiste din sud-vestul statului Niger, în apropierea frontierelor cu Mali şi Burkina Faso.

Potrivit colonelului Pascal Ianni, au fost atacaţi aproximativ 40 de combatanţi islamişti. "Zona vizată este o zonă în care este activ grupul terorist denumit Stat Islamic în Sahara. Aproximativ 20 de militanţi islamişti au fost neutralizaţi, iar restul au fost dispersaţi", a declarat oficialul militar francez. Armata franceză utilizează cuvântul "neutralizat" referindu-se la suspecţi ucişi sau răniţi. Nu este clar câţi militanţi islamişti au fost ucişi şi câţi au fost răniţi în aceste raiduri aeriene.

Franţa a decis în iunie reorganizarea efectivelor militare implicate în operaţiuni antiteroriste în zona Sahel. Bazele militare Kidal şi Tessalit, situate în nordul statului Mali, au fost predate serviciilor de securitate locale. Franţa menţine militari în baza din Tombouctou, dar intenţionează să reducă de la 5.000 la 2.500-3.000 de membri efectivele militare din Mali până în 2023. Armata franceză este activă din 2013 în Mali, Burkina Faso şi Niger, efecuând operaţiuni împotriva filialelor reţelelor teroriste Stat Islamic şi Al-Qaida.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici