Franţa anunţă că va apăra Finlanda şi Suedia în cazul unui atac militar

Franţa va apăra Finlanda şi Suedia în cazul oricărei agresiuni militare, a anunţat luni seară Administraţia Emmanuel Macron, în contextul în care Rusia a criticat deciziile celor două ţări nordice de a cere aderarea la NATO.

3036 afișări
Imaginea articolului Franţa anunţă că va apăra Finlanda şi Suedia în cazul unui atac militar

Sursa foto: Profimedia

"Orice stat care ar încerca să testeze solidaritatea europeană prin vreo ameninţare sau agresiune asupra suveranităţii trebuie să aibă certitudinea că Franţa va fi alături de Finlanda şi Suedia", a anunţat Palatul Élysée, conform cotidianului Le Figaro.

Săptămâna trecută, premierul Boris Johnson a anunţat că Marea Britanie va apăra Finlanda şi Suedia în cazul unui atac al Rusiei.

Finlanda şi Suedia au decis să depună cereri de aderare la Alianţa Nord-Atlantică, în contextul temerilor referitoare la activităţile militare ale Rusiei.

Eventuala integrare a Finlandei şi Suediei în Alianţa Nord-Atlantică nu va contribui la îmbunătăţirea securităţii Europei, a avertizat luni Administraţia Vladimir Putin. "Suntem convinşi că intrarea Finlandei şi Suediei în NATO nu va consolida şi nici nu va îmbunătăţi arhitectura de securitate a continentului nostru", a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, citat de cotidianul Le Figaro. Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, a avertizat că deciziile Finlandei şi Suediei sunt "erori" care vor avea "consecinţe semnificative".

Administraţia Vladimir Putin a avertizat în mod repetat că eventuala admitere a Suediei şi Finlandei în NATO va atrage consecinţe în materie de securitate. "NATO nu este tipul de alianţă care garantează pace şi stabilitate, iar extinderea nu va aduce securitate pe continentul european. Alianţa Nord-Atlantică rămâne un instrument conceput pentru confruntare", a declarat recent Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei. Kremlinul a atras atenţia că Rusia va trebui să "reechilibreze situaţia" dacă Suedia şi Finlanda devin membre NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici