Franţa cere Parlamentului European să aprobe anularea IMUNITĂŢII de care beneficiază Marine Le Pen

Justiţia franceză cere Parlamentului European să aprobe anularea imunităţii lui Marine Le Pen, liderul partidului populist Frontul Naţional şi candidat la alegerile prezidenţiale din Franţa, care este vizată de o anchetă privind presupuse fraude comise cu fonduri ale Parlamentului European.

930 afișări
Imaginea articolului Franţa cere Parlamentului European să aprobe anularea IMUNITĂŢII de care beneficiază Marine Le Pen

Franţa cere Parlamentului European să aprobe anularea imunităţii de care beneficiază Marine Le Pen (Imagine: AFP/ Arhiva Mediafax Foto)

Procuratura din Paris a anunţat vineri că judecătorii de caz au făcut această cerere, care urmează să fie transmisă Parlamentului European de Guvernul francez, relatează cotidianul The Washington Post.

Le Pen a declarat pentru Francetvinfo că este vorba de o "procedură normală" şi a catalogat acuzaţiile ca fiind nefondate.

Marine Le Pen şi alţi membri ai partidului Frontul Naţional sunt vizaţi de o ancheta privind angajarea fictivă a unor asistenţi plătiţi din fonduri ale Parlamentului European (PE).

Parlamentul European a aprobat, luna trecută, o cerere de ridicarea imunităţii europarlamentarei Marine Le Pen, în cazul unei anchete privind publicarea pe Twitter a unor execuţii comise de militanţii reţelei teroriste Stat Islamic. Această măsură, cu efect imediat, nu a vizat însă şi ancheta privind presupusele fraude comise cu fonduri ale Parlamentului European.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici