Trump a refuzat să confime dacă a autorizat personal folosirea bombei de mare putere în Afganistan

Donald Trump, preşdintele american, a refizat să confirme dacă a autorizat personal atacul cu bombă de mare putere din estul Afganistanului, ce a vizat poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic, informează CNN News.

2567 afișări
Imaginea articolului Trump a refuzat să confime dacă a autorizat personal folosirea bombei de mare putere în Afganistan

Trump a refuzat să confime dacă a autorizat personal folosirea bombei de mare putere în Afganistan

”Cu toţii ştim exact ceea ce s-a întâmplat. Aşa că, ceea ce fac eu este să autorizez Armata noastră. Le-am oferit autorizare totală şi ei exact asta fac”, a răspuns preşedintele SUA atunci când a fost întrebat dacă el a fost cel care a autorizat atacul american cu bombă de mare putere.

Trump a oferit Armatei SUA atribuţii extinse pentru efectuarea de bombardamente antiteroriste în mai multe zone unde forţele americane sunt implicate în lupte.

Potrivit unor surse, generalul John Nicholson, comandantul forţelor americane în Afganistan, ar fi autorizat folosirea bombei.

Dispozitivul exploziv GBU-43, cunoscut informal drept "mama tuturor bombelor", este de tip termobaric, utilizând oxigenul din aer pentru a produce o undă de presiune şi căldură extrem de puternică. Bomba conţine 11 tone de explozibil. Practic, acesta este cel mai puternic dispozitiv exploziv non-nuclear, adică cea mai puternică bombă convenţională.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici