Franţa va amenda cu 5 euro persoanele care lipsesc de la programările la medic

  • Franţa va amenda cu 5 euro persoanele care lipsesc de la programările la medic.
  • Sancţiunea propusă, menită să stimuleze serviciul de sănătate care „scârţâie”, este criticată de sindicatele medicilor şi de grupurile de pacienţi.
359 afișări
Imaginea articolului Franţa va amenda cu 5 euro persoanele care lipsesc de la programările la medic

Franţa va amenda cu 5 euro persoanele care lipsesc de la programările la medic

Pacienţii din Franţa care nu se prezintă la o programare la medic fără o scuză bună vor fi amendaţi cu 5 euro, conform unei propuneri a guvernului, informează The Guardian.

Gabriel Attal a declarat luni că profesioniştii din domeniul medical au raportat aproximativ 27 de milioane de neprezentări în fiecare an, adăugând: "Nu putem permite ca acest lucru să continue".

Prim-ministrul a anunţat sancţiunea de 5 euro ca parte a unei serii de măsuri menite să stimuleze un serviciu de sănătate care „scârţâie” din cauza lipsei de personal, a creşterii costurilor şi a cererii tot mai mari.

Dar amenda propusă a fost imediat criticată de sindicatele medicilor şi de grupurile de pacienţi.

Patrick Pelloux, preşedintele asociaţiei medicilor de urgenţă, a declarat: "Nu va funcţiona. Este doar o taxă... iar rezultatul final va fi că sistemul de sănătate va pierde".

Luc Duquesnel, medic de familie, a declarat pentru postul de radio France Bleu, că ar fi mai bine să "educăm oamenii decât să le spunem profesioniştilor că trebuie să îi taxăm, ceea ce va tensiona relaţiile cu pacienţii".

Attal a declarat că această măsură va face parte dintr-o lege care, speră el, va fi aprobată de parlament şi va intra în vigoare din ianuarie anul viitor. Orice persoană care face o programare medicală va fi obligată să dea detaliile cardului de credit.

"Dacă pacientul nu se prezintă la programare fără să anunţe cu 24 de ore înainte [de anulare], medicul ar putea debita 5 euro pentru neprezentare", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici