FSB a ucis un membru al Stat Islamic care ar fi plănuit un atentat în ziua alegerilor prezidenţiale din Rusia

Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB) a anunţat, joi, eliminarea unui membru al organizaţiei teroriste Stat Islamic care ar fi plănuit un atentat în oraşul Nijnîi Novgorod la 18 martie, ziua primului tur al alegerilor prezidenţiale din ţară, relatează site-ul agenţiei Tass.

792 afișări
Imaginea articolului FSB a ucis un membru al Stat Islamic care ar fi plănuit un atentat în ziua alegerilor prezidenţiale din Rusia

FSB a ucis un membru al Stat Islamic care ar fi plănuit un atentat în ziua alegerilor prezidenţiale din Rusia

"FSB a suprimat activitatea unui membru al organizaţiei teroriste internaţionale Stat Islamic care se pregătea să comită un atac terorist la Nijnîi Novgorod. Infractorul, s-a opus arestării, a fost lichidat de către forţele speciale ale FSB. Potrivit datelor operaţionale primite, teroristul, care este cetăţean al unei ţări vecine, era pregătit să comită un atac terorist în ziua alegerilor prezidenţiale din Rusia", se arată într-un comunicat al FSB.

În timpul investigaţiei, autorităţile au descoperit în locuinţa suspectului un "puternic" dispozitiv exploziv improvizat şi diverse componente folosite pentru producerea mai multor dispozitive explozive, precum şi arme de foc şi muniţie.

Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat un atentat produs la 27 decembrie 2017 într-un supermarket din oraşul rus Sankt-Petersburg, soldat cu rănirea a 13 persoane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici