Germania a găsit o portiţă salvatoare: o nouă şansă pentru viaţa de noapte din Berlin

  • Cluburile de noapte din Germania s-au redeschis la exterior
  • Clienţii trebuie să dovedească faptul că sunt vaccinaţi sau vindecaţi după COVID-19
  • Parlamentul german a declarat cluburile locaţii de cultură ca să poată deschide
  • Cluburile au fost închise în martie 2020
1242 afișări
Imaginea articolului Germania a găsit o portiţă salvatoare: o nouă şansă pentru viaţa de noapte din Berlin

O nouă şansă pentru viaţa de noapte din Berlin

După 14 luni, cluburile de noapte din Germania încep să revină la viaţă.

În Berlin, oamenii au putut în sfârşit să meargă la un concert sau să bea o bere. Clienţii pot să stea doar afară şi trebuie să prezinte un cod QR care să arate că sunt vaccinaţi sau şi-au revenit după boală. Dar e un început, spune Xenia, proprietara unei asemenea locaţii.

„Clubul nostru nu este doar un club de noapte, este o platformă, colaborăm cu colective care organizează petreceri, dar şi spectacole. Şi platforma a dispărut pur şi simplu în timpul pandemiei”, susţine Xenia Wiederkehr,  manager de evenimente la clubul Wilde Renate.

Deschiderea a fost posibilă doar după ce Parlamentul german a încadrat cluburile de noapte în categoria locaţii culturale, o decizie care i-a făcut fericiţi pe berlinezi.

„Este un sentiment ciudat. A trecut mult timp, se simte ca şi cum ar fi un an, şi bineînţeles că sunt fericit că putem face lucruri din nou, că putem să ieşim din nou”, spune Karl Konstantin, designer grafic.

În loc de melodii cu bass puternic şi dans, clienţii trebuie să se mulţumească acum cu o bere la masă şi concerte live. Antreprenorii speră că numărul infecţiilor va continua să scadă. Doar aşa vor putea deschide şi la interior.

„Putem organiza concerte mici, dar toţi sunt la masă, se respectă distanţarea, cu măşti şi reguli de igienă. E un început, dar nu e cultura de club”, comentează Pamela Schobess, co-proprietar al clubului Gretchen. Aceasta adaugă: „Cultura de club funcţionează doar fără distanţare. Acolo trebuie să ajungem.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici