Germania alocă 30 de miliarde de euro pentru reconstrucţia zonelor afectate de inundaţii

  • Acord între Guvernul federal german şi liderii landurilor privind un fond de reconstrucţie a zonelor afectate de inundaţii.
  • Fondul de reconstrucţie va avea valoarea de 30 de miliarde de euro.
165 afișări
Imaginea articolului Germania alocă 30 de miliarde de euro pentru reconstrucţia zonelor afectate de inundaţii

Germania alocă 30 de miliarde de euro pentru reconstrucţia zonelor afectate de inundaţii

Guvernul federal german şi liderii landurilor au ajuns, marţi, la un acord în vederea lansării unui fond de reconstrucţie în valoare de 30 de miliarde de euro destinat zonelor afectate grav de inundaţii.

„Cancelarul Angela Merkel şi şefii guvernelor landurilor au ajuns la un acord asupra unui Fond naţional de reconstrucţie în valoare de 30 de miliarde de euro", anunţă Guvernul de la Berlin, într-un comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de MEDIAFAX. Fondul de reconstrucţie va fi susţinut în proporţie de 50% de către Guvernul Germaniei şi de 50% de către guvernele landurilor.

Guvernul Germaniei a alocat deja 200 de milioane de euro pentru acţiuni urgente de asistenţă în landurile afectate de intemperii.

Bilanţul inundaţiilor produse în iulie în landurile Renania-Palatinat şi Renania de Nord-Westfalia a fost de 170 de morţi. Mii de case şi zeci de poduri au fost distruse de intemperii. De asemenea, au fost înregistrate daune materiale şi în landul Bavaria. Aproximativ 40.000 de persoane au fost afectate grav de efectele inundaţiilor din vestul Germaniei.

CITEŞTE ŞI: Inundaţiile puternice din Europa. Peste 170 de morţi în Germania şi în Belgia. Sute de persoane dispărute

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici