Germania avertizează că forţa militară a Moscovei nu trebuie subestimată: Rusia este capabilă să extindă conflictul la nivel regional

Şeful Apărării germane a avertizat că Occidentul nu trebuie să subestimeze forţa militară a Moscovei, afirmând că Rusia are posibilitatea de a deschide un al doilea front dacă va alege să facă acest lucru.

25664 afișări
Imaginea articolului Germania avertizează că forţa militară a Moscovei nu trebuie subestimată: Rusia este capabilă să extindă conflictul la nivel regional

Sursa foto: Twitter General Eberhard Zorn

"Este posibil ca cea mai mare parte a forţelor terestre ruseşti să fie imobilizată în Ucraina în acest moment, dar, chiar şi aşa, nu ar trebui să subestimăm potenţialul forţelor terestre ruseşti de a deschide un al doilea teatru de război", a declarat generalul Eberhard Zorn, cel mai înalt grad militar al Bundeswehr, într-un interviu acordat Reuters.

Dincolo de armată, Rusia are la dispoziţie forţele navale şi cele aeriene, a adăugat el.

"Cea mai mare parte a marinei ruseşti nu a fost încă desfăşurată în războiul împotriva Ucrainei, iar forţele aeriene ruseşti au încă un potenţial semnificativ de asemenea, ceea ce reprezintă o ameninţare şi pentru NATO", a spus Zorn.

Bundeswehr sprijină în mod regulat misiunile de poliţie aeriană ale NATO deasupra statelor baltice cu avioane de luptă şi, având una dintre cele mai puternice flote din regiune, urmăreşte cu atenţie şi evoluţiile din Marea Baltică, aflată la uşa sa.

Un potenţial punct fierbinte în această zonă este Kaliningrad, o exclavă rusă situată între Polonia şi Lituania, membre NATO, care găzduieşte flota navală rusă din Marea Baltică şi este un loc de desfăşurare pentru rachetele ruseşti Iskander cu capacitate nucleară.

Rusia a ameninţat că va amplasa arme nucleare şi hipersonice în Kaliningrad în cazul în care Finlanda şi Suedia vor adera la NATO, aşa cum sunt în curs de a face.

Zorn, vorbind înainte de începerea unei ofensive ucrainene în sud, a subliniat că Rusia continuă să aibă rezerve substanţiale.

"În ceea ce priveşte armata sa, Rusia este foarte capabilă să extindă conflictul la nivel regional", a declarat generalul. "Faptul că acest lucru ar fi un lucru foarte nerezonabil pentru Rusia este o altă poveste".

El a mai spus că forţele ruseşti se concentrează în prezent pe cucerirea Donbasului, regiunea industrială din estul Ucrainei, unde separatiştii susţinuţi de Moscova deţin deja porţiuni de teritoriu. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici