Germania consideră că Ucraina nu poate adera la NATO prin procedură rapidă

Guvernul Germaniei consideră că nu există şanse ca Ucraina să adere la NATO în procedură rapidă, afirmă ministrul de Externe de la Berlin, Annalena Baerbock, explicând că Alianţa Nord-Atlantică nu vrea să se implice direct în războiul cu Rusia.

437 afișări
Imaginea articolului Germania consideră că Ucraina nu poate adera la NATO prin procedură rapidă

Annalena Baerbock, Facebook

Annalena Baerbock a afirmat, într-un interviu acordat postului de televiziune ARD, că înţelege dorinţa Administraţiei de la Kiev de integrare a Ucrainei în NATO, dar a subliniat că nu există şanse ca acest lucru să se întâmple în curând.

"Ucraina a fost susţinută de la început pentru a-şi asigura autoapărarea, dar noi am transmis clar din prima zi a războiului că avem responsabilitatea ca războiul să nu se extindă în alte ţări şi ca NATO să nu devină parte în conflict", a argumentat ministrul german de Externe, conform publicaţiei Süddeutsche Zeitung.

Annalena Baerbock a condamnat vehement decizia Rusiei de anexare a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie. "Teatrul cu farsele de referendumuri constituie o tentativă de a ascunde ceea ce am observat în ultimele şase luni, ocuparea unor teritorii cu o violenţă greu de imaginat. Aceste lucruri nu pot fi acceptate de nicio ţară din lume. Vladimir Putin vrea să ocupe întreaga Ucraină şi a semnalat clar că nu va ezita să atace şi alte ţări", a afirmat Baerbock.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat vineri anexarea de către Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, reprezentând aproximativ 15% din teritoriul Ucrainei, şi a cerut armatei ucrainene să înceteze acţiunile beligerante, ameninţând cu o ripostă militară cu arme strategice.

Ca reacţie la decizia Rusiei, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina va cere integrarea în Alianţa Nord-Atlantică prin procedură rapidă.

În replică, Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, a reamintit Kievului, potrivit cotidianului Le Figaro, că orice decizie de admitere a unui stat în Alianţa Nord-Atlantică necesită unanimitate din partea liderilor ţărilor membre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici