Germania doreşte ca Marea Britanie să rămână un "membru activ şi constructiv" al UE

Germania doreşte ca Marea Britanie să rămână un "membru activ şi constructiv" al Uniunii Europene, a declarat miercuri ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, reacţionând faţă de proiectul unui referendum asupra menţinerii ţării sale în UE.

143 afișări
Imaginea articolului Germania doreşte ca Marea Britanie să rămână un "membru activ şi constructiv" al UE

Germania doreşte ca Marea Britanie să rămână un "membru activ şi constructiv" al UE (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Germania vrea ca Marea Britanie să rămână un membru activ şi constructiv al Uniunii Europene", a declarat Westerwelle, insistând asupra faptului că Europa nu este "suma intereselor naţionale", ci o "comunitate de destine".

O Europă "de ales à la carte nu este o opţiune", a insistat şeful diplomaţiei germane, într-o alocuţiune susţinută în germană şi engleză.

Omologul său francez Laurent Fabius a apreciat anterior că "nu putem face o Europă à la carte".

"În faţa globalizării, noi, ca europeni, ne aflăm cu toţii în aceeaşi barcă", a spus el.

"Nu avem nevoie de mai puţină, ci de mai multă integrare (...). Avem nevoie de un nou angajament pe principiul subsidiarităţii. Nu trebuie ca totul să fie decis la şi de către Bruxelles", a adăugat Westerwelle.

Premierul britanic David Cameron a promis, în cazul în care va fi reales, că va organiza, la orizontul lui 2017, un referendum asupra apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană, într-un discurs susţinut miercuri, în care a îndemnat la o recentrare "pe piaţa unică" a relaţiei ţării sale cu UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici