Germania este pregătită să ofere azil politic persoanelor persecutate în Turcia

Germania este "solidară" cu persoanele persecutate sau ameninţate de regimul din Turcia şi este pregătită să le ofere azil politic, a afirmat ministrul german al Afacerilor Europene, într-un interviu publicat marţi, relatează Le Figaro.

1141 afișări
Imaginea articolului Germania este pregătită să ofere azil politic persoanelor persecutate în Turcia

Germania este pregătită să ofere azil politic persoanelor persecutate în Turcia

"Toţi cei cu o gândire critică în Turcia trebuie să ştie că Guvernul german este solidar cu ei", a declarat Michael Roth, pentru cotidianul Die Welt.

Decizia de acordare a statutului de refugiat politic revine în cele din urmă administraţiei competente, "însă Germania este o ţară fundamental deschisă persoanelor persecutate din raţiuni politice", a adăugat el.

Aceste persoane "pot solicita azil în Germania şi acest lucru nu îi priveşte decât pe jurnalişti", a subliniat secretarul de stat.

Mai mulţi foşti diplomaţi turci au solicitat deja azil în Germania în urma măsurilor de represiune adoptate de Turcia în urma loviturii de stat eşuate din iulie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici