Germania, îngrijorată de viitoarele sancţiuni impuse Rusiei. La Berlin nu este exlusă posibilitatea sancţionării SUA

Mai mulţi parlamentari şi câteva organizaţii economice din Germania devin tot mai îngrijorate de viitoarele sancţiuni pe care SUA vrea să le aplice Rusiei, care generează alarmare şi în rândul sectorului energetic german, informează Deutsche Welle.

3927 afișări
Imaginea articolului Germania, îngrijorată de viitoarele sancţiuni impuse Rusiei. La Berlin nu este exlusă posibilitatea sancţionării SUA

Germania, îngrijorată de viitoarele sancţiuni impuse Rusiei

Brigitte Zypries, ministrul Economiei din Germania, a avertizat, joi, în privinţa impactului asupra companiilor germane pe care l-ar produce sancţiunile pe care Washingtonul vrea să le impună Rusiei, în mod special asupra celor din sectorul energetic şi a companiilor care întreprind relaţii comerciale cu Rusia. Ea s-a arătat dezamăgită de maniera unilaterală în care continuă să acţioneze SUA, fără o consultare prealabilă a partenerilor europeni. Zypres a continuat spunând că o nouă rundă de sancţiuni impuse Rusiei ar putea declanşa un război comercial.

Ministrul Economiei a adăugat că speră ca Washingtonul să nu adopte sancţiunile din dorinţa de a vătăma interesele UE. ”Rezultatul este că interesele companiilor noastre pot fi afectate”, a continuat Zypries.

Tot joi, Comitetul German al Relaţiilor Economice Est-Europene a precizat că planul Statelor Unite privind înăsprirea sancţiunilor impuse Rusiei are potenţialul de a afecta interesele companiilor din UE care au interese energetice similare cu cele ale Moscovei. Totodată, Comitetul este de părere că noile sancţiuni au obiectivul de a stimula exporturile de energie ale SUA în Europa. ”Posibilitatea unor sancţiuni UE aplicate SUA ar trebui să fie păstrată ca o ultimă opţiune”, a adăugat forumul economic.

Potrivit prognozelor, exporturile germane către Rusia ar urma să crească cu 20% în acest an, în pofida sancţiunilor impuse Rusiei de către SUA şi UE motivate de implicarea Rusiei în conflictele din Ucraina şi Siria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici